Tarihçiler V-XV. yüzyıl Avrupa’sını tanımlamak için Orta Çağ Karanlığı tabirini kullanmışlardır

Tarihçiler V-XV. yüzyıl Avrupa’sını tanımlamak için Orta Çağ Karanlığı tabirini kullanmışlardır
Tarihçiler V-XV. yüzyıl Avrupa’sını tanımlamak için Orta Çağ Karanlığı tabirini kullanmışlardır, bunun nedeni sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

V - XV. yüzyıl Avrupa'sı için Orta Çağ Karanlığı ifadesi kullanılmaktadır. Roma Imparatorluğu'nun yıkılışı sonrasında Coğrafi Keşifler dönemine dek olan için sürece verilen isimdir. Orta Çağ Avrupası için bu tabirin kullanılmasında en büyük etken yeniliklere karşı büyük ölçüde kapalı olunmasıdır.

Orta Çağ'da Avrupa'da etkili olan kiliselerin baskıcı tutumu, fen ve bilimlerin, siyasi ve kültürel yeniliklerin meydana gelmesine şiddetle karşı bir duruş sergilemekte ve hakimiyeti elinde tutma eğiliminde olmuştur. Bu dönemde nüfus azalmış, teknik konularda, mimaride ve kültürel alanda geri kalınmıştır. Bu dönem aynı zamanda Islam medeniyetinin en parlak dönemi olarak görülmektedir.

  • Haçlı seferlerinde alınan yenilgiler
  • Veba salgını
  • Moğol saldırıları
  • Krallık savaşları
  • Kıtlık
  • Kilisenin tavırları gibi nedenlerle bu tabiri kullanmışlardır.

127
16
1
2
1
5
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.