Tarihî İpek Yolu’nun Doğu ve Batı kültürlerine olan etkisini yazınız

Tarihî İpek Yolu’nun Doğu ve Batı kültürlerine olan etkisini yazınız
Tarihî İpek Yolu’nun Doğu ve Batı kültürlerine olan etkisini yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tarihî İpek Yolu’nun Doğu ve Batı kültürlerine olan etkisini yazınız

Ödev cevabı kısaca : İpek Yolu, Doğu ve Batı kültürleri arasında ticaret, sanat, dil, din ve bilim alanlarında önemli bir etkileşim ve alışverişi mümkün kılmıştır. Ticaret yoluyla ekonomik zenginlik yanı sıra, kültürel, bilimsel ve dini etkileşimlere de zemin oluşturarak farklı medeniyetleri birbirine yaklaştırmıştır.

İpek yolu üzerindeki kervansaraylar, ticaret kervanlarının uğrak ve dinlenme yerleridir. Tüccarlar bu kervansaraylarda kendilerinin ve hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılar ve dinlenirlerdi. İpek Yolu üzerinde sürekli hareket halinde olan tüccarlar ticari ürünlerinin yanı sıra bilgi, görgü ve kültürlerini de taşıyorlardı. Bu yolculuklar sayesinde çeşitli milletlerin örf, adet ve kültürel zenginlikleri kıtalar arası mesafelere ulaşabilmiştir.

112
104
8
18
10
20
117
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.