Tarihî ticaret yolları yeniden canlandırılabilir mi

Tarihî ticaret yolları yeniden canlandırılabilir mi
Tarihî ticaret yolları yeniden canlandırılabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihi ticaret yolları İstanbul’un fethi ve Mısır’ın fethi ile birlikte İpek ve Baharat yollarının Osmanlı hakimiyetine geçmesi, Avrupa’da Coğrafi Keşifler’in yaşanmasıyla Akdeniz ticaret yol ve limanlarının da faaliyete geçmesi dünya çapında ekonomik dengelerinin oluşmasında önemli güç dağılımlarına neden olmuştur.

Geçmişten günümüze tarihi ticari yollar etkinliğini ulaşım ve iletişimin gelişmesi, yer altı ve yer üstü doğal kaynaklarının ortaya çıkması, işleme gücünün ve teknolojinin oluşması nedeniyle değişiklik göstermiştir. Bu nedenle deniz, kara, hava ve demir yolları üzerinden gerçekleşen ticaret tarihi ticaret yollarının önemini azaltmıştır. Bütün bunlarla beraber tarihi ticari yolların bir daha etkili hale gelmesi günümüzde mümkün gözükmemektedir.

  • Tarihi ticaret yollarını geçmişteki anlamı ile birebir tekrar canlandırmak mümkün değildir. Çünkü ticaret şekilleri, malları ve ulaşım imkanları değişmiştir.
  • Günümüzde ticarette hava ve deniz yolu da kullanılmaktadır.
  • Örneğin ticari mal olan doğalgaz ve petrol boru hatları ile ulaştırılabilmektedir.
  • Fakat doğalgaz, petrol gibi ürünlerin bu yolların güzergahından aktarılmaktadır.

79
7
75
2
2
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.