Tarihi ve kültürel eserlerimize sahip çıkmak

Tarihi ve kültürel eserlerimize sahip çıkmak
Tarihi ve kültürel eserlerimize sahip çıkmak niçin önemlidir bu yazımızda sizlere bu konu ile ilgili kısa bilgiler vereceğiz.

Bir toplumun kültürel mirası, o toplumun tarihi, millet olma bilinci, bir arada yaşama isteğidir. Kültürel mirasına sahip çıkmayan, geçmişini, kültürünü gelecek nesillere aktaramayan milletler, başka milletlerin kültürlerinin etkisine girerek, kültürlerini kaybeder ve kültürleri yok olur.

Kültürlerini kaybeden toplumlar, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını da kaybeder. Kültürel mirasa sahip çıkamayan milletler, başıbozuk, huzurun olmadığı, kargaşanın hakim olduğu, siyasi ve ekonomik istikrarın olmadığı ülke olur. Bir toplumun kültürel mirası, o toplumun tarihi, millet olma bilinci, bir arada yaşama isteğidir. 

Kültürel mirasına sahip çıkmayan, geçmişini, kültürünü gelecek nesillere aktaramayan milletler, başka milletlerin kültürlerinin etkisine girerek, kültürlerini kaybeder ve kültürleri yok olur.

Kültürlerini kaybeden toplumlar, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını da kaybeder. Kültürel mirasa sahip çıkamayan milletler, başıbozuk, huzurun olmadığı, kargaşanın hakim olduğu, siyasi ve ekonomik istikrarın olmadığı ülke olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

23
2
146
0
0
0
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.