Tarihsel süreçte, hangi nedenler ulaşımda gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır

Tarihsel süreçte, hangi nedenler ulaşımda gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır
Tarihsel süreçte, hangi nedenler ulaşımda gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göç hareketleri, turizm faaliyetleri, savaşlar, ticaretin gelişmesi, yeni yerleşim yerlerinin keşfi gibi gelişmeler. Ulaşım araçlarının tarihsel gelişimi 18. yüz yılın son çeyreğinden itibaren denk gelmektedir. 18. Y da faytonlar ve at arabaları kullanılıyordu. İlk toplu taşıma araçları minibüslerdir. 1820 li yıllarda işletilmeye başlanmıştır. 19. yüz yıl itibari ile ulaşım sorun haline gelmeye başlayınca otomobile olan talep artmıştır. Toplu taşımanın ihmal edilmesiyle trafikte sorun yaşanmaya başlanmıştır.

1843 yılında Londra da thamse tüneline ray döşenerek ilk demir yolu teknolojisi kullanılmaya başlanmıştır. Bu gelişme metronun keşfine sebep olmuştur. Sanayi devrimi ile birlikte işçi sayıları artmış, iş yeri ve konut arasındaki yolculuk talebi artmıştır. 2. Dünya savaşı sonrasında otomobilin ve motorlu taşıtların gelişmesi ile paralel olarak kentsel ulaşım gelişme göstermiştir.

Wright kardeşler 1905 yılında uçağı icat ettikten sonra 1. Dünya savaşında savaş aracı olarak uçak kullanılmıştır. 1919 yılında ilk kez uçak yolculuğu yapılmıştır. 1952 yılında jet motorları yapılarak uçaklar ticari ve taşımacılık alanında kullanılmaya başlanmış 1960 yılından itibaren dünyada yaygın olarak hava ulaşıma girmiştir.

12
132
249
0
31
0
170
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.