Tarihte ilk nüfus sayımı yapan millet kimlerdir

Tarihte ilk nüfus sayımı yapan millet kimlerdir
Tarihte ilk nüfus sayımı yapan millet kimlerdir, Osmanlı Devletinde ilk nüfus sayımı hangi padişah tarafından yapıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sistemli olmayan ilk nüfus sayımları, M.Ö 2000 yıllarında Çin'de ve Mısır'da görüldü. Roma İmparatorluğu'nda sayım, biraz daha düzenli bir biçimde gerçekleştirildi.

Modern anlamda ilk nüfusu sayımları 1750 yılında İskandinav ülkelerinde asker sayısını öğrenmek için yapılmıştır. Çağdaş anlamda ilk sistemli nüfus sayımı ise, 1749 tarihinde İsveç'te yapıldı. İsveç'i 1760 tarihinde Norveç izledi. 1769 tarihinde ise Danimarka'da yapıldı. ABD'de ilk nüfus sayımının tarihi 1790, Fransa ve İngiltere'de ise ilk nüfus sayımları 1801 tarihinde yapılmıştır. Türkiye'de ilk nüfus sayımı 1927 yılında yapıldı.

Osmanlı Devletinde, nüfus sayımı tarihte ilk kez 2. Mahmut zamanında gerçekleştirilmiştir. II. Mahmut 1826 yılında Yeniçeri Ocağı'nı kaldırmıştı ve onun yerine Müslüman çocuklardan oluşan Asakir-i Mansure-i Muhammediye adlı bir ordu kurmuştu. Bu orduya kaç asker alınacağını öğrenmek için nüfus sayımı emrini verdi. Bu nüfus sayımı 1831'de oldu ve sayımın nedenlerinden biri de halktan alınacak vergileri hesaplamaktı. Sayımda sadece erkekler sayılmıştır.

20
85
2
11
13
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.