Tarihte kahramanlığıyla ün yapmış kişilerden en çok hangisi sizi etkilemiştir

Tarihte kahramanlığıyla ün yapmış kişilerden en çok hangisi sizi etkilemiştir
Tarihte kahramanlığıyla ün yapmış kişilerden en çok hangisi sizi etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk tarihini göz önünde bulunduracak olursak tarih boyunca kahramanlığı ile dünyaya ün salmış birçok karakteri dile getirmek mümkün haldedir.

Ulubatlı Hasan, bu kişilerden bir tanesidir. Ulubatlı Hasan, İstanbul'un fethi sırasında Bizans surlarına İslam sancağını diken ilk asker olarak bilinmektedir. Sipahi veya yeniçeri olarak görev yaptığı bilinmektedir.

Ulubatlı Hasan, tarihteki tüm uygarlıkların sahip olmak istediği İstanbul'a İslam sancağını dikerek Türklerin ve İslam'ın bu zaferini simgeleyen en önemli kişilerden biri halindedir. Bu durum onu önemli kılmaktadır.

  • Mustafa Kemal Atatürk, çünkü vatanımızı esaretten kurtarmış, çağdaş bir ülke haline getirmiştir.
  • Fatih Sultan Mehmet, çünkü imkansız denileni başarmıştır. İstanbul’u çok zor şartlar altında feda ermiştir
  • Seyit Onbaşı, Çanakkale Savaşında çok ağır olan topları kaldırması. Bu sayede düşman gemilerinin boğazdan geçişi engellenmiştir.

106
378
467
65
52
66
123
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.