Tarım coğrafyası nedir

Tarım coğrafyası nedir
Tarım coğrafyası nedir, tarım coğrafyasının inceleme alanları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Neolitik Dönem’den itibaren devam eden tarımsal üretimi, tarım coğrafyası incelemektedir.

Tek ve çok yıllık bitkilerin tarla yada bahçelerde ekim ve dikimini, hayvan yetiştiriciliğini, balıkçılığı ve ormancılığı inceleyen bilim dalına Tarım Coğrafyası denir. Tarım Coğrafyası bu ürünlerin yetiştiği yerlerin coğrafi özellikleri ile üretim miktarlarını ve bunların arz talep durumunu inceleyen bir coğrafya dalıdır.

İnsanoğlu dünyaya geldiği zamandan beri yaşamını sürdürmek için bulunduğu ortamdan besin temin etmeye çalışmıştır. Önceleri toplayıcılık ve avcılıkla geçimini sağlayan insanlar daha sonra toprağı işleyerek tarıma, hayvanları evcilleştirerek hayvancılığa başlamışlardır. Tarımsal faaliyetler, Anadolu, Mezopotamya, Mısır, Hindistan, Pakistan ve Çinde günümüzden 6.000-7.000 yıl önce başlamıştır.

1
0
1
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.