Tatlı dil insan için başlı başına bir kuvvettir

Tatlı dil insan için başlı başına bir kuvvettir
Tatlı dil insan için başlı başına bir kuvvettir cümlesinde anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dil, insanlar arası iletişimi sağlamada kullanılan bir araçtır. Aynı zamanda dil, düşünce dünyasının da göstergesidir. Bu dünyayı karşımızdaki insana yansıtan, kendi iç dünyamız hakkında karşımızdaki alıcıya mesajlar gönderen ileti kaynağı dildir. Bu nedenle dilin doğru ve istenildiği gibi kullanımı insanlar arası ilişkilerin de temel belirleyicisidir. Bir insan topluluğunu millet haline getiren unsurların başında dil gelir. Dilin olmadığı bir toplulukta iletişimin sağlanması mümkün değildir. Hiç şüphesiz ki günlük hayatımızda huzuru sağlayan, insanı mutlu eden, sosyal hayatımızı belli bir düzen içerisinde sürdürmemizi sağlayan etkenlerin başında diğer insanlarla kurduğumuz iletişim gelir. Bu karşılıklı iletişim istenilen yönde olduğunda, karşımızdaki insana olumlu mesajlar verdiğinde hem bireyin iç huzuru sağlanacak, hem de daha sağlıklı bir toplum meydana gelecektir.

Dünyadaki diller ortaya çıktıkları ilk andan itibaren değişikliklere uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. Yani her dil canlı bir varlıktır ve bu dili oluşturan sözcükler çoğu zaman birden fazla anlam taşımaktadır. Bu nedenledir ki bu sözcükleri günlük hayatımızda kullanırken bu çok anlamlılığa ve vermek istediğimiz mesaja dikkat etmeliyiz. Aksi halde sözcüklerin yanlış kullanımı geri dönüşü olmayan bir yola girmemize sebep olabilir.

Dil öyle güçlü bir etkiye sahiptir ki tarihte bunun örnekleri oldukça fazladır. Nice hükümdar, tek bir sözü ile savaşları başlatmış ve niceleri tek bir söz ile mahşer yerini bayrama yerine çevirmiştir. Bu durum, dilin gücünü açıkça ortaya koymaktadır. Önemli olan sağlıklı bir sosyal yaşam için bin kere düşünüp bir kere konuşmak gerektiğidir. İnsan kendisine verilen dikene gül ile karşılık verdiğinde nasıl bütün buzlar çözülecekse, tatlı dil de kötü söz karşısında aynı etkiyi gösterir. Savaşların kaçınılmaz olduğu, insanların öldüğü, aynı vatanda yaşayan insanların hatta aynı bahçeyi paylaşan komşuların birbirine düşman olduğu bir zaman diliminde sağlıklı iletişimin önemi daha da artmaktadır. Bu durumda içinde bulunduğumuz cehennemi cennete çevirmek için kullandığımız sözleri karşımızdakine bir gül verir gibi söylemek gerekir.

4
3
6
5
4
5
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.