Tebareke suresi kaçıncı sayfada

Tebareke suresi kaçıncı sayfada
Tebareke suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde (Tebareke suresi kaçıncı sayfada) bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuran-ı Kerim'de yer alan tüm surelerin önemi oldukça fazladır. Tüm Müslümanların bu sureleri okuması lazımdır. Dikkat çeken surelerden biriside Mülk Suresidir. Bu sure Tebareke Suresi olarak da bilinmektedir.

Mülk Suresi, Kur'an-ı Kerim'de kaçıncı sıradadır

Mülk Suresi, Kuran`da 67. sıradadır. Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMülk”kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, Allah’ın azameti, Allah’ın birliğinindelilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkâr edenlerin akıbetleri konu edilmektedir.

Mülk Suresi nerede indirildi ve Kur'an-ı Kerim`de kaçıncı cüzdedir

Mekkede şehrinde indirilmiştir ve 29. cüzdedir sayfa 561'de başlıyor ve 563. sayfada sona eriyor. Mushaftaki sıralamada altmış yedinci, iniş sırasına göre yetmiş yedinci sûredir. Tûr sûresinden sonra, Hâkka sûresinden önce Mekke’de nâzil olmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.