Tebbet suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir

Tebbet suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir
Yüce Allah (c.c.) Tebbet suresinde bizlere ne gibi mesajlar vermektedir, bu sureden nasıl bir sonuç çıkarılabilir, Tebbet suresinde bizlere ne gibi mesajlar verilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu surede verilen mesaj, dünya malı peşinde koşarak Allah’ı ve ahireti unutanların, dünyaya meylederek Allah’a, Resulullah’a karşı gelenlerin sonunun hüsran olacağıdır. Bir insan dünyada ne kadar varlıklı ver zengin olsa bile, sonunda Allah’ın huzuruna çıkarılacak ve yaptıklarının hesabını verecektir.

Bu surenin en önemli mesajlarını şöyle açıklayabiliriz: Mal, makam, peygamberle olan nesep sel ve ailevi bağ, Cenab-ı Allah'ın gazabının önüne geçmiyor. Ebu Leheb gibi Kureyş kabilesinin önde gelen ve başlarından sayılan, Allah Resulü (s.a.v) amcası, mal ve servet sahibi olsada insan yaptıklarından sorumludur? Bunlardan hiçbirisi onun için Allah nezdinde kendisine bir faydası olmamıştır. Yüce Allah katında kendisi için bir yakınlık icat edemediler. İşte Cenab-ı Allah’ın vermiş olduğu vaid (söz) budur: “Allah katında en değerliniz en takvalınızdır”.

1663
443
587
562
329
270
2150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.