Tecrübe eş anlamlısı nedir

Tecrübe eş anlamlısı nedir
Tecrübe eş anlamlısı nedir, tecrübe nedir, tecrübe TDK anlamı nedir, tecrübe kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Tecrübe ya da deneyim, bir konuda zamanla elde edilen bilgi birikimidir. Tecrübe kavramı felsefede geniş bir kullanım alanına sahiptir. Søren Kierkegaard felsefesinde sıklıkla işlenir. Belirli bir konuda tecrübe sahibi olan kişiler o alanda uzman olarak nitelendirilir.

Bir konu hakkında bilgili olmak, görmüş, geçirmiş olma durumu, görgülü olma ve bilgili olma anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Tecrübe ve deneme aynı anlamlara gelmektedir.

Tecrübe kelimesinin eş anlamlısı nedir

Tecrübe kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Deneme, Deney, Deneyim, Sınama, Görgü

Tecrübe TDK anlamı nedir

Arapça tecribe

1. isim Deneyim. "Her tarih eseri, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yazarın hayat tecrübesine bağlıdır." - Cemil Meriç
2.
isim Deney.
3. isim Görgü.

Tecrübe kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Bu işi daha önce tecrübe etmiş miydiniz?
  • Bu alanda daha önce hiçbir tecrübem olmadı.
  • Daha önce birçok alanda tecrübe sahibi olduğum için girdiğim her işte başarılı oldum.
  • Bu firma inşaat işinde fazla tecrübeli değil.

9
9
5
5
15
56
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.