Tekâlif-i Milliye kararlarının alınmasının sebepleri

Tekâlif-i Milliye kararlarının alınmasının sebepleri
Tekâlif-i Milliye kararlarının alınmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tekâlif-i Milliye Emirleri, 10 yıldır sürekli bir savaş durumunda olan Türk milletinin, varlığını devam ettirebilmek için artık en son imkânlarını seferber etmesi anlamına geliyordu.

Bu emirler sayesinde bütün ülke, gelecekteki zafer için olağanüstü bir seferberliğe davet edilmiş ve millet ile ordu el ele vererek topyekûn bir savaşa başlamıştı.

Tekalifi Milliye, milli yükümlülükler olarak uygulanmıştır. Milli Mücadele döneminde Kütahya ve Eskişehir hattından geri çekilmek durumunda kalan askerlerimiz Sakarya hattına mevzi kurunca doğal siper olarak Sakarya Nehri etrafında bir cephe oluşmuştur. Bu savaş öncesinde milletin orduya yardım etmek maksadıyla üstlendiği sorumluluklar vardır.

Tekalifi Milliye kararlarının alınmasının sebepleri cephane haricinde orduda önemli eksikliklerin olmasıdır. Bu eksiklikler asker erzağı ve kıyafeti olarak gündeme gelmiştir. Ayrıca sevk araçlarının yetersizliği ve asker sayısının azlığı da binek olmayan hayvanların orduya verilmesinde ve askerde yakını olmayanların askere alınmasında sorumluluk kararları uygulanmaya devam etmiştir. Böylece zafer kazanılması mümkün hale gelmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

391
105
105
105
107
220
503
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.