Tekerlekli patenle pürüzlü bir zemine göre düz zeminde daha kolay hareket edilir, bu durumun nedeni nedir

Tekerlekli patenle pürüzlü bir zemine göre düz zeminde daha kolay hareket edilir, bu durumun nedeni nedir
Tekerlekli patenle pürüzlü bir zemine göre düz zeminde daha kolay hareket edilir, bu durumun nedeni nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tekerlekli patenle pürüzlü bir zemine göre düz zeminde daha kolay hareket edilir. Bu durumun nedeni nedir? Yazınız

Ödev cevabı kısaca : Düz ve pürüzsüz bir zeminde tekerlekli patenin daha kolay hareket etmesinin nedeni, sürtünme kuvvetinin azalmasıdır.

Tekerlekli patenin pürüzlü bir zemine göre düz bir zeminde daha kolay hareket etmesinin nedeni, sürtünme kuvvetinin azalmasıdır. Düz ve pürüzsüz bir zeminde tekerlekler, yüzeyle daha az temas eder ve sürtünme kuvveti daha düşüktür. Bu durum, tekerlekli patenin kayarak daha az dirençle ilerlemesine olanak tanır. Pürüzlü bir zeminde ise sürtünme kuvveti artar, bu da patenin daha fazla dirençle karşılaşmasına ve daha zor hareket etmesine sebep olur.

47
72
94
52
9
3
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.