Teknoloji alanındaki bazı yenilikler birtakım olumsuz sonuçlar doğurabilir mi

Teknoloji alanındaki bazı yenilikler birtakım olumsuz sonuçlar doğurabilir mi
Teknoloji alanındaki bazı yenilikler birtakım olumsuz sonuçlar doğurabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayatlarımız modernleştikçe birbirimize ayıracak, sohbet edecek zaman bulamaz olduk. Hatta öyle ki çocuklarımıza ayıracak zamanımız bile olmadığını düşünür hale geldik. Anne babalar doğru bir iş yapar gibi oyalansın diye çocuklarının eline tutuşturuverdiler telefonları ve tabletler. Evet, çocuklar o ekranlara bakarken oyalandılar ama sonunda birer internet bağımlısı olup çıktılar. Teknolojinin bu denli hızlı gelişmesi amacının dışına çıkmasını da kolaylaştırmış diyebiliriz.

Teknolojinin insanın hayatını kolaylaştırılması planlanırken insanı tembelleştirildiği hatta düşünmekten ve sorgulamaktan aciz bıraktığını görmekteyiz. İnsanlar artık 2x2‘nin sonucunu bile düşünmekten bezgin bir halde cep telefonlarının hesap makinelerinden çözüm arar oldu. Teknolojinin artılarına bakarken eksilerini de objektif bir şekilde değerlendirmek hayatlarımızın kalitesi açısından oldukça önemlidir.

1
4
2
3
1
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.