Teknoloji bağımlılığının insan sağlığına zararları neler olabilir

Teknoloji bağımlılığının insan sağlığına zararları neler olabilir
Teknoloji bağımlılığının insan sağlığına zararları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojinin, kullanıcıların zihinsel ve fiziksel sağlığı üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Aşırı bağlı olmak, dikkat dağınıklığı, narsisizm, anlık öfke ve hatta depresyon gibi psikolojik sorunlara neden olabilir. Kullanıcıların ruh sağlığını etkilemenin yanı sıra, teknolojinin kullanımı fiziksel sağlık üzerinde görme problemlerine, işitme kaybına ve boyun zorlanmasına neden olan olumsuz yansımalar da olabilir. Öncelik olarak zaten kişinin teknolojik aletlere ve teknolojiye karşı aşırı bir bağlılığı varsa bu en büyük sağlık problemlerinden birini teşkil eder. Teknoloji bağımlılığı dediğimiz şey kişinin telefon bilgisayar, tablet ve benzeri dijital aletlerin aşırı derece kullanmak. Onları kullanmadığı taktirde ne yapacağını bilememek sıkılmak buna dayanmakta güçlük çekmek bağımlılık problemlerini gösteren etmenlerdir. Kişinin vücuduna organlarına zarar verdiği gibi aynı zamanda sosyal ilişkilerine ve psikolojisine de zarar verir. Beynimizi fazla miktarda meşgul ederek yorulmamıza sebep oluyor.

Teknoloji bağımlılığının neden olduğu sorunlar

Fiziksel şikâyetler

  1. Gözlerde yanma
  2. Boyun kaslarında ağrı ve sertleşme
  3. Beden duruşunda bozukluk
  4. Elde uyuşukluk
  5. Halsizlik.

Sosyal alanda görülen şikâyetler

  1. Akademik başarıda düşüş
  2. Kişisel, aile ve okul sorunları
  3. Zamanı idare etmede başarısızlık
  4. Uyku bozuklukları
  5. Yemek yememe
  6. Aktivitelerde azalma
  7. İnternet arkadaşları dışında izolasyon

Teknoloji bağımlılığının insan sağlığına zararları;

  • Gözlerde görememe, görme ile ilgili bozukluklar.
  • Obezite; aşırı hareketsizliğin getirdiği sonuçlardan biri de obezitedir, obezite kişinin teknolojik ürünlerin başından kalkmayıp yalnız yemek yiyerek vakit geçirmesinden kaynaklanabilir.
  • Baş ve boyun ağrısı belli bir süre vücudun sabit kalması yanlış duruş pozisyonları ağrı oluşumuna sebebiyet verebilir.
  • Soyutlanma kişinin dışardaki yaşam ile ilgili bağlantısının kesilmesi ve çevresinde olağan biteni ayırt etmekte zorlanma durumu gibi olumsuz sosyal zararlar meydana gelebilir.
  • Omurilik ağrısı, dikkat azalması, cinsel içerikli olguları erken yaşta yanlış öğrenme, sosyal ilişkilerde eksiklik gibi zararlar oluşur.

31
0
30
1
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.