Teknoloji kullanımının artmasıyla geleneklerimizde nelerin değiştiği

Teknoloji kullanımının artmasıyla geleneklerimizde nelerin değiştiği
Teknoloji kullanımının artmasıyla geleneklerimizde nelerin değiştiğini büyüklerinizle görüşerek aşağıya yazınız

Teknoloji, hayatımızı kolaylaştıran makine kullanımı olarak sağlıkta, ulaşımda ve iletişimde hayatımızı olumlu ya da olumsuz yönlerde ciddi bir şekilde etkilemektedir. Teknoloji kullanımın artmasıyla kültür değerlerimiz de etkilenmektedir. Daha öncede ulaşım ve iletişimin meşakkatli olduğu yıllarda akraba ziyaretleri daha çok yapılmaktaydı.

Günümüzde ise ulaşım ve iletişimin gelişmesine rağmen akraba ziyaretleri yerini telefon görüşmelerine bırakmıştır. En yakın ya da en uzak mesafelerde bile akraba ziyaretleri yapılmamaktadır. Teknoloji kullanımı sayesinde kültür değerlerimiz olumlu olarak daha da yaygınlaşmaktadır. Kültür değerlerimiz korunmakta ve toplumda farkındalık oluşmaktadır. Teknolojinin olumlu kullanılması olumlu sonuçlar, olumsuz kullanılması olumsuz sonuçlar meydana getirmektedir.

  • Komşu ziyaretleri azaldı.
  • Mektup yazma yok oldu
  • Bayram ziyaretleri yerini mesajlajma ve telefonla konuşma ile yapılır oldu.
  • Önceden komşumuzla yaptığımız yemeği paylaşırdık, şimdi İnstagram’da fotoğrafını paylaşıyoruz
  • Aile içi sohbetler azaldı.
  • Düğünlerde insanlar cep telefonu ile fotoğraf ve video çekmeye çalışıyor.

8144
17630
6173
1336
1043
1013
3606
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.