Teknolojide yaşanan gelişmeler insan ilişkilerini nasıl etkilemiştir

Teknolojide yaşanan gelişmeler insan ilişkilerini nasıl etkilemiştir
Sizce teknolojide yaşanan gelişmeler insan ilişkilerini nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Televizyon, radyo, genel ağ gibi kitle iletişim araçlarıyla sorunlar daha büyük kesimlere duyurulabiliyor, aynı anda daha çok kişi bilinçlendiriliyor ve amaca giden yolda daha hızlı adımlarla ilerleme sağlanabiliyor. Teknoloji ile birlikte mesafeler kısaldı, iletişim arttı. Uçak ya da hızlı trenler sayesinde sizden uzaktaki yakınlarınıza birkaç saat içinde ulaşabiliyorsunuz. Tanıdıklarınızla görüntülü konuşmalar yapabiliyorsunuz. Teknolojinin olumlu yönleri olmakla birlikte özellikle sosyal yaşam üzerinde olumsuz etkileri de bulunmakta. Sanal ortam üzerinden sağlanan iletişim, zaman içinde yüz yüze iletişimi zayıflattı. Sosyal medya üzerinde yüzlerce arkadaşı olan bireyler, günlük hayatta yalnız kalabiliyor. Önceden evlerde akşam çay kahve eşliğinde aile bireyleri arasında hoş sohbetler yapılırdı. Günümüzde ise tablet, TV ve bilgisayar ekranına kilitlenildiği için aile içi ilişkiler de bu olumsuzluktan nasibini aldı.

Teknolojinin insan yaşamında çok önemli değişimler yarattığını söyleyebiliriz. Bunlar yararlı ve zararlı olarak iki gruba ayrılabilir.

Yararları: Tıp sektöründe DNA analizleri, tahliller, ameliyatlar, insan vücudunun nakli gibi birçok alanda teknolojisiz asla yol kat edilemezdi. Ölümcül birçok hastalığın çaresi yapılan teknolojik aletler ve makineler sayesinde bulunmuştur. Teknolojinin en büyük katkılarından biri de hiç kuşkusuz ulaşım sektörüdür. Kara, hava, deniz ulaşımında kullanılan her türlü araç, teknoloji ürünüdür. Günlük hayatta mutfaklarda kullandığımız küçük ev aletleri, beyaz eşyalar teknoloji ürünüdür.

Zararları ise Teknoloji insanları tembelleştirir, Günümüzde artık “teknoloji bağımlılığı” için klinikler açılıyor. Kanser hastalığı yaygınlaştı.

1352
186
1308
117
72
210
405
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum