Teknolojik gelişmelerin kendi hayatınıza etkilerine örnekler

Teknolojik gelişmelerin kendi hayatınıza etkilerine örnekler
Teknolojik gelişmelerin kendi hayatınıza etkilerine örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların daha rahat yaşamasına olanak sağlar. Teknolojik gelişmeler sayesinde yapılması çok güç olan işler kolayca yapılabilir. Zaman alan birçok iş teknolojik gelişmelerle kısa sürede yapılabilir. Örneğin tarımda makineleşme ile onlarca insanın uzun sürede yaptığı işi bir makine ile kısa sürede tek bir kişi yapabilir. Buda diğer insanların farklı alanlara yönelerek hem üretimi arttırması hemde dolaylı olarak hayat standartlarının yükselmesini sağlar.

Teknolojik gelişmeler insan hayatını olumlu yönde geliştirerek gündelik hayatı kolaylaştırma noktasında önemli bir konumda yer alsa da olumsuz konumda da yer alabilmektedir.

Teknoloji savunma ve saldırı alanlarında da gelişerek, kitle imha adı verilen alanda da kendini göstermiştir. İnsan ölümünün hızlı ve kitlesel olarak gerçekleşmesi konusunda da teknolojinin payı oldukça büyüktür.

Teknolojinin gelişmesiyle geniş ve uzun yolların ortaya çıkması söz konusu olabilmektedir. Bu durumun sonrasında ormanların sayısında azalma görülebilecektir. Ormanların azalmasıyla beraber canlı türlerinde de düşüş görülebilecektir. Ormanların azalması sonrasında küresel iklim değişiklikleri ve küresel ısınma olayları da ortaya çıkmaktadır.

361
423
80
10
12
30
90
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.