Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkilerine örnekler veriniz

Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkilerine örnekler veriniz
Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkilerine örnekler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkileri şunlardır:

  • Sosyal izolasyon: Teknolojik ürünler, insanların gerçek dünyadaki sosyal ilişkilerini azaltabilir.
  • İletişim eksikliği: Teknolojik ürünler, insanların iletişim becerilerini olumsuz etkileyebilir.
  • Maddi bağımlılık: Teknolojik ürünler, insanların maddi bağımlılığına neden olabilir.
  • Zihinsel sağlık sorunları: Teknolojik ürünler, insanların zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu etkileri azaltmak için teknolojiyi bilinçli ve sorumlu bir şekilde kullanmak önemlidir.

Olumlu etkileri, haberleri ve dünyada ne olup bittiğini hemen en hızlı şekilde öğrenebiliriz. Kendimizi geliştirebiliriz. İletişim kurma anlamında işimiz çok kolaylaşır. Olumsuz özellikleri olarak sosyal medyanın insanlığı tembelliğe itmesi, zararlı içeriklerin ve çok fazla vakit kaybettirecek oyunların varlığını sayabiliriz.

Cep telefonlarının teknolojik açıdan gelişmesi ile birlikte insanlar bu aletleri çok daha fazla kullanmaya başladı. Akıllı telefonlar fotoğraf çekmek, oyun oynamak, sesli ve görüntülü konuşmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak bu durum çoğu zaman saatlerimizi telefonda harcamamıza neden olur. Öncelikli olarak bu konuda ebeveynlerin çocuklarına örnek olması gerekiyor. Onlar telefonlarıyla fazla ilgilenirse çocukları da onları takip edecektir. Bu durum hem sosyalleşmeyi hem de toplumsal ilişkileri olumsuz etkiler

Aile, toplumun en küçük birimidir. Aile üyelerinin sürekli telefonla ilgilendiği bir evde, iletişim giderek bozulur. Aynı şey televizyon ve bilgisayar için de geçerlidir. Ailedeki bireyler sağlıklı bir iletişim kurmak adına bu cihazlarla çok daha az vakit harcamalıdır. Her cihaz için bir günlük kullanım süresi konulmalıdır. Örneğin bilgisayar, hafta içi günde bir saat hafta sonu ise üç saat olabilir. Teknoloji kullanımı bu şekilde kontrol altında tutulursa hepsinden verim almak mümkün olur.

Teknolojinin yanlış kullanımının çocuklar üzerindeki etkisi daha fazladır. Özellikle bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden oynanan oyunlar çocukların sosyalleşmesine engel olur. Arkadaşları onu çağırdığında onlar evde kalıp telefonla ilgilenmeyi tercih eder. Bu alışkanlık, ders notlarını da kötü etkiler. Bu nedenle anne - babalar sürekli olarak çocuklarını gözlem altında tutmalı ve gerekli gördükleri durumlarda bazı müdahalelerde bulunmalıdır. Bu gibi durumlarda çocukların cep telefonu ve bilgisayarları belirli saatlerde kullanmasına izin verilebilir.

1274
5463
4635
1315
812
617
2760
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.