Teleskopların yapısı ve çalışma prensibi

Teleskopların yapısı ve çalışma prensibi
Teleskopların yapısı ve çalışma prensibi hakkındaki tahminleriniznelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihte insanların merakını cezbeden en önemli doğal varlıklardan bir tanesi gökyüzü olmuştur. Bu doğrultuda insanlar belirli çalışmalar yürüterek gökyüzü hakkında bilgi sahibi olmayı planlamışlardır. Bu doğrultuda astronomi bilim dalı meydana gelmiştir.

Teknolojideki gelişmeler ve astronomi bilim dalı kapsamındaki çalışmalar doğrultusunda teleskobun icadı ile uzayın ve gökyüzünün keşfi büyük ölçüde mümkün hale gelmiştir. Teleskop, gözlerimiz yardımı ile gözlemleyemediğimiz gökyüzünün veya uzak bölgelerin gözlemlenmesini mümkün kılan araçtır. Teleskoplar kullandıkları mercekleme sistemi sayesinde lenslerinden alabildikleri görüntüyü birçok kez büyütmeyi başarmaktadırlar. Bu doğrultuda oldukça uzak mesafelerdeki görüntünün görülebilmesi sağlanmaktadır.

3
105
3
4
4
4
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.