Temel değerler nelerdir

Temel değerler nelerdir
Temel değerler nelerdir, toplumu birleştiren temel değerler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her toplumun tarihi sürecine ve kültürel özelliklerine bağlı olarak oluşan kendine özgü değerleri mevcuttur. Bu değerlerden bazıları toplumu temelden şekillendirmesi ve diğerlerini de etkilemesi bakımından temel değerler olarak kabul edilir.

Temel değerler şunlardır;

  • Adalet
  • Hikmet
  • İffet
  • Şecaat

Toplumu birleştiren temel değerler şu şekildedir:

Dine olan hassasiyet:

Bir toplumun yaşadığı din, toplum içinde maddi ve manevi bir birliktelik oluşturur. Çünkü din fıtrat olarak sosyal bir canlı olan insan için gönderilmiştir. İnsanı ve insanlığı yücelten değerlere sahip çıkılmasını, paylaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve kaynaşmayı nasihat eder.

Vatan topraklarına olan hassasiyet:

Toplumları bir arada tutan örgütlenme biçimleri olarak siyasi sınırlara karşı olan reflekstir. Özellikle bizim toplumumuzda vatan namus olarak telakki edilir. Toprak, uğrunda ölen varsa vatan olarak addedilir. Bu nedenle vatanın korunması toplumu bir arada tutan en önemli değerdir.

Millete olan hassasiyet:

Millet olarak, gelenek ve göreneklerden, örf ve adetlerden, dini inançlardan beslenerek aynı vatan toprağı üzerinde aynı kaderi paylaşan insanların birbirine olan bağlılığı maddi ve manevi olarak müşterek bir bağ kurulmasına yardım eder. Oluşan bu bağ millet olma kavramıyla doğrudan ilişkili olduğu için toplumu bir arada tutan değerlerdendir.

Devlete ve Bayrağa olan hassasiyet:

Bir bayrak altında, bir vatan toprağı içinde bir devlet olma ideali etrafında teşkilatlanmış ve varlığını, birliğini bu ülkü için adamış insanlar yani millet adına toplumu birleştiren bir değer olarak devlet, özellikle bizim toplumumuzda kutsal kabul edilen birleştirici bir olgudur.

670
1140
571
141
162
113
738
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum