Temel hak kavramından ne anlıyorsunuz

Temel hak kavramından ne anlıyorsunuz
Temel hak kavramından ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temel hak kavramından ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: İnsan hakları, insanların doğuştan sahip olduğu evrensel nitelikte olan haklardır. Anayasamızın 12. maddesince kişiliğine bağlı, dokunulamaz, devredilemez, vazgeçilemez temel hak ve hürriyetlere sahiptir.” ifadesi yer almaktadır.

Aşağıdaki gazete haberini okuyunuz. Haberle ilgili soruyu cevaplayınız.

Antalya’da ilk kez hayata geçirilen proje ile 5-13 yaş arasındaki çocuklara çeşitli oyun, resim ve etkinliklerle kendi hakları öğretiliyor. Böylelikle çocukların kendileriyle ilgili konularda doğru karar alma becerileri geliştiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeyle çocuklar için bilinçlendirme programı başlatıldı. Bilinçli bir toplum yetiştirmek amacı taşıyan program Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim Merkezlerinde yürütülüyor. Eğitime katılan çocuklar kendi haklarını daha küçükken oyun ve etkinliklerle öğreniyor.

Böyle bir projede yer alsanız çocuklara öncelikle hangi haklarından bahsedersiniz? Neden?

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. Ben olsam bu haklarından bahsederdim.

185
17
71
54
7
14
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.