Temiz kalpli olmak deyiminin anlamı

Temiz kalpli olmak deyiminin anlamı
İnsanın nasıl bir kişi olduğunun anlaşılması için, onun çevresindeki diğer insanlara, hayvanlara ve hatta bitkilere bile nasıl davrandığına bakılır.

Eğer gerçekten iyi bir kişi olmak istiyorsanız öncelikle kendinize saygı göstermelisiniz. Daha sonra zaten sırasıyla insanlara, hayvanlara ve diğer canlılara saygı göstermek kolaylaşır.

Halk arasında “ne kadar da temiz kalpli bir insan” olarak nitelendirilen kişiler genellikle çok cömert, merhametli ve sevecen kişilerdir. Bu kişilerin yüzleri de daha güzel ve sevimli görünür. Hani denir ya “için güzelliği yüzüne yansımış” diye işte tam da bu kişiler temiz kalpli olma özelliği taşır.

Temiz kalpli olmak, çevrenizdeki herkes tarafından sevilmenizi sağlar ve çok fazla arkadaşınız olur. Hem de kendiniz daha iyi hissetmenizi kolaylaşır. Çünkü insan fıtratında olan yardımlaşma ve cömertlik insanı insan yapan duyguların başında gelir. Bu nedenle çevremizdeki tüm canlılara gereği kadar saygı duymalı ve ihtiyacı olan kişilere gerek maddi gerekse manevi yardımlarımızı esirgememeliyiz.

Temiz kalpli olmak için şu özelliklere sahip olmak gerekir:

  • Kin ve nefret duygusunu barındırmamak gerekir.
  • Sevecen, iyi kalpli ve güvenilir olmak şarttır.
  • Kimse hakkında kötü düşünmemek ve suizanda bulunmamak önemlidir. Her neyle karşılaşılırsa karşılaşılsın temiz kalpli kişiler her olaya hüsnü zan ile bakarlar.
  • Kimsenin kötülüğü istemezler ve çok fedakârdırlar.
  • Kalbinde kesinlikle kötülük biriktirmezler ve hayata hep olumlu olarak bakaralar.
  • Bu kişiler tüm toplumda sevilir ve çok değerli olarak kabul edilirler.

484
695
1634
104
43
72
788
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.