Temsil Heyetinin çalışmaları sonucunda Sadrazam Damat Ferit Paşa’nın istifa etmek zorunda kalması sizce neyin göstergesidir

Temsil Heyetinin çalışmaları sonucunda Sadrazam Damat Ferit Paşa’nın istifa etmek zorunda kalması sizce neyin göstergesidir
Temsil Heyetinin çalışmaları sonucunda Sadrazam Damat Ferit Paşa’nın istifa etmek zorunda kalması sizce neyin göstergesidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sivas Kongresi sonrasında, İtilaf Devletleri ile iş birliği yapan ve Milli Mücadele'yi engellemeye çalışan İstanbul Hükümeti ile her türlü iletişim kesilmiştir. Bu baskılara dayanamayan Damat Ferit Hükümeti istifa etmiştir.

Bu istifa, Temsil Heyeti'nin ilk siyasi başarısıdır. Temsil Heyeti'nin kararlılığını gösterir. Temsil Heyeti'nin azmini gösterir.

  • Türk Milleti’nin Mustafa Kemal’in yanında olduğu ve desteklediği
  • Anadolu’daki askeri ve sivil birimlerin Temsil Heyetinin yanında olmadığı
  • Türk halkının Damat Ferit Paşa Hükümetini istemediklerinin göstergesidir.

165
143
120
80
59
37
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.