TEOG 2.nakil sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

TEOG 2.nakil sonuçları açıklandı - Tıkla öğren
NTV canlı yayınına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 15 bin 694 yeni boş kontenjan oluştuğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in konuğu oldu. Bakan Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Avcı, 19.00 saati itibariyle yeni kontenjanların açıklandığını söyledi.

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında ortaöğretim kurumları 9.sınıf NAKİL işlemleri, boş kontenjan ve taban puan bilgileri için tıklayınız

"Geçen hafta, liselerde oluşan yeni boş kontenjanlarımızı cuma günü açıklıyoruz demiştik. Türkiye genelinde 15 bin 694 yeni boş kontenjan ilan ettik. Bunun 2 bin 311'i İstanbul'da, bin 345'i Ankara'da 682'si İzmir'de yerleşecek. Önümüzdkei hafta velilerimiz e-okul'a girerek boş kontenjanlarımızı görebilecek.

Eylül sonuna kadar her cuma günü boş kontenjanlarımız açıklayacağız. Özel okul ve açık liseye gidenlerden dolayı boş kontenjanlar oluşuyor. Önümüzdeki hafta bu kontenjanın artacağını düşünüyorum. Özel okullara teşvik alanlar şimdiden okullarına kayıt yaptırabilirler. Nakil yönetmeliğimize göre tayin, taşınma gibi durumlarda nakil talebi var. Nakiller, okulları uzağa düşen öğrencilerin durumlarını çözen bir süreç.

1 milyon 300 bin öğrencimiz liseye geçecek. Bunların 1 milyon 57 bini 15 okul tercihinden birine yerleştirdik. 15 okuldan birine yerleşemeyen öğrencileri dört tercih yaptırıp sosyal bilimler, fen lisesi, anadolu lisesi, anadolu imam hatip, anadolu meslek ve çok programlı liselerden birine yerleştirebiliyoruz.

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında ortaöğretim kurumları 9.sınıf NAKİL işlemleri, boş kontenjan ve taban puan bilgileri için tıklayınız...
 
Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri, 10,11,12. sınıf boş kontenjan ve taban puan bilgileri için tıklayınız...

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum