TEOG bu sene çok zormu kolaymı olacak?

TEOG bu sene çok zormu kolaymı olacak?
Her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin katıldığı ve iyi bir lise için öğrencilerin birbiriyle yarıştığı TEOG maratonunun ilk aşaması 23-24 Kasım'da başlayacak.

1- TEOG bu sene çok zor olacak

Her sene TEOG öncesi öğrenciler arasında dillere pelesenk olan bir hurafe. Peki bunun yanlış olduğunu nereden biliyoruz ? Elbette geçmiş senelerde çıkan TEOG sorularından. 2013-2014 ve 2014-2015 TEOG sınavlarına baktığımızda, hatta mazeret sınavlarını da işin içine katarak incelediğimizde, bir sınavın diğerinden zor olmadığını, aşağı yukarı aynı tip soruların sorulduğunu ve sınavların aşağı yukarı aynı zorluk derecesinde olduğunu rahatlıkla görebiliriz.
2- TEOG’da çok bilgi sorusu çıkıyor
Yine tüm sene çalıştıktan sonra son gün gelip çatar ve öğrenciler 'bilgi sorularından' korkar hale gelir. Halbuki hiç de öyle değil. TEOG'da bilgi soruları değil, her ders için genellikle yorum soruları çıkmakta. Bu yüzden konuları ezberlemek yerine mantığını öğrenmek, benzeşim yaparak, not tutarak çalışmak çok daha faydalı olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.