TEOG Fen Ve Teknoloji Dersine Nasıl Çalışılır?

TEOG Fen Ve Teknoloji Dersine Nasıl Çalışılır?
İyi bir lise kazanmak için TEOG sınavına hazırlanan herkes için yararlı bilgiler vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda TEOG Fen ve Teknoloji dersine nasıl çalışılır sorusunun cevabını bulmaya çalışacağız.

Fen ve teknoloji dersi birçok öğrencinin zorlandığı bir derstir. Bu dersi çok az öğrenci kolay bir şekilde yapabilir. Eğer bu derste zorlanıyorsanız ve hiçbir şekilde Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olamayacağınızı düşünüyorsanız, bu düşünce kesinlikle yanlış bir düşünce…

Gayret gösteren herkes bu derste de başarılı olabilir. Özellikle TEOG gibi önemli bir sınavın eşiğindeyseniz ihtiyacınız olan tek şey biraz gayret etmek…

Dersin Sayısal Bir Ders Olduğunu Unutmayın

TEOG Fen ve Teknoloji dersine çalışırken bu dersin sayısal bir ders olduğunu kesinlikle unutmayın. Sayısal dersler ezbere ve mantığa dayalı derslerdir.

Dersin ezberlenecek yanını ezberleyenler dersi çok iyi anlamamış olsalar bile büyük ihtimalle başarılı olurlar. Ancak dersi iyi bir şekilde dinlediği halde formül bilmeyenler, bu dersi yapamazlar.

Çünkü formül bu dersin bel kemiğidir. Formül ile birlikte yoğun bir çalışma ve tekrar süreci yaşayan öğrenciler, Fen dersi testinden büyük bir başarı elde edebilirler.

Formülleri Adınız Kadar İyi Bilmelisiniz

Formül bilmeden TEOG Fen ve Teknoloji dersi testinden başarı yakalayamazsınız. Bu nedenle formülleri adınız kadar iyi bilmelisiniz.

Eğer formülleri ezberler ve birkaç ay sürekli olarak Fen dersini tekrar ederseniz, testin bütün sorularını yanıtlayacak seviyeye gelmeniz mümkün olur.

Verdiğiniz yanıtlardan yüzde yüzlük bir başarı yakalamanız ise biraz dikkat ve şans ile mümkün olacaktır.

Daha önce Fen ve Teknoloji dersini hiç çalışmadıysanız ve TEOG için bu dersi çalışmanız gerekiyorsa, öncelikle hiç şüphesiz konuları çalışmanız gerekiyor. Konu bilmeden formül ezberlemek de bir çıkar yol değildir.

Fakat biraz konu bilgisi ve formül, sizin için tam anlamıyla kurtuluş olacaktır.

Dinlediğiniz Her Dersi Bol Bol Tekrar Edin

Bu ders mantığa dayalı sayısal derslerden bir tanesi olduğu için dersi mutlaka bir hoca yardımıyla takip etmeniz gerekir.

Hoca yardımıyla takip ettiğiniz dersi, ders bitiminde ve sonraki zamanlarda bol bol tekrar ederseniz, sizin için Fen ve Teknoloji dersi sorun olmaktan kısa sürede çıkacaktır.

Çünkü bu dersler çalışıldığı ve tekrar edildiği takdirde, kolay bir şekilde öğrenilebilir. Ancak öğrenciler ders esnasında akıllarına takılan her türlü detayı öğretmenlerine soraraı öğrenmelidir.

Ders eğer öğrenilmeden geçirilirse, TEOG için Fen ve Teknoloji çalışma aşamasına gelindiğinde, öğrenci çok zorlanacaktır.

Siz önce kendiniz adına bir durum tespiti yapmalı ve hangi aşamada olduğunuzu öğrenmelisiniz. Bugüne kadar dersleri boş geçtiyseniz ve sıfırdan başlamanız gerekiyorsa yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerlemelisiniz.

Hiçbir konuyu öğrenmeden geçmemelisiniz. Her konuyu yavaş yavaş, öğrenerek ilerlemelisiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.