TEOG hangi lise kaç puan, Lise Puanları Taban ve Tavan puanları

TEOG hangi lise kaç puan, Lise Puanları Taban ve Tavan puanları
TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sonuçlarına göre liselerin taban ve tavan puanları da belli oldu. Hangi lise kaç puan ile öğrenci alacak? TEOG tercihleri ne zaman hangi tarihte başlayacak?

TEOG sınav sonuçları açıklandı.TEOG sonuçlarına göre liselerin taban ve tavan puanları da belli oldu. Hangi lise kaç puan ile öğrenci alacak? TEOG tercihleri ne zaman hangi tarihte başlayacak? Tüm okullara ait okul kontenjanları. İlköğretimden liseye geçecek olan öğrencilerin merakla beklediği Teog 1. Dönem ve 2. Dönem neticeları açıklandı. Öğrenciler artık sınavda elde ettikleri puanlarla Lise tercihleri yapacaklar. Teog tercihleri ne zaman başlayacak? Teog Tercihleri Ne zaman sona erecek? Teog tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Teog’da tercih yaparken veliler nelere dikkat etmeli? Teog Liselerin taban ve tavan puanları kontenjanları.

Teog Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?
Teog sınav sonuçları açıklandı ve öğrencilere açıklanan sınav sonuçlarına bakılarak elde etmiş oldukları puanlarla gidebilecekleri liseleri tercih etmek kaldı. Teog terchileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca açıklanan takvime gore 15 Temmuz Cuma günü başlayacak. 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü sona erecek. Öğrenciler tercih yaparken Milli Eğitimin belirlediği sürelere dikkat etmeleri gereklidir eğer tercih yapmada geç kalırlarsa puanları yanmış olacak.

Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak?
Teog’a giren öğrenciler tercihleri http://www.meb.gov.tr” yada “https://e­okul.meb.gov.tr” Milli Eğitim bakanlığı sitelerinin yayınladığı tercih klavuzuna bakarak 15 Temmuz ila 25 Temmuz arası velileri ile beraber saat öğleden sonra 5 e kadar yapabilecekler.

Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Teog’ a giren öğrenciler tercihleri yaptıktan sonra kazandıkları liseler 3 dönemde açıklanacak: İlk olarak 9-15 Ağustos sonraki 19-23 Ağustos son olarak ise 26-31 Ağustos tarihlerinde açıklanacak.

Lise Taban Ve Tavan Puanları? Teog Lise kontenjanları
Teoga girecek adaylar tercih yapmadan önce liselerin taban ve tavan puanlarına kontenjanlarına dikkat edip ona göre tercih yapmalı. Teog tercihlerinde öğrencinin yüzdelik dilimi çok önemli olup. Okulların yüzdelik dilimine bakılırsa aynı yada daha düşük yerlere yerleşme sansı daha yüksektir. Liselerin taban ve tavan puanları kontenjanları Milli Eğitim bakanlığının yayınladığı klavuzlarda mevcuttur. 

2015 Teog Fen Liseleri taban puanları için >>>TIKLAYINIZ
2015 Teog Anadolu Liseleri taban puanları için >>>TIKLAYINIZ
2015 Teog Sosyal Bilimler Liseleri taban puanları için >>>TIKLAYINIZ
2015 Teog Anadolu İmam Hatip Liseleri taban puanları için >>>TIKLAYINIZ
2015 Teog Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri taban puanları için >>>TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.