TEOG için kaygıya gerek yok, çalışmalara devam

TEOG için kaygıya gerek yok, çalışmalara devam
Kaldırılan TEOG sınavının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılacak olan açıklamalar merakla bekleniyor.

Yeni sistemle ilgili öğrenci ve ailelerinin kaygılanmaması gerektiğini vurgulayan Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, “Hedef, hangi lise programı olursa olsun orada da başarılı olmak ve üniversiteye hazırlık aşamasına sağlam temellerle adım atmak olmalıdır. Bu nedenle çalışmalarımız hiçbir zaman boşa gitmeyecektir” dedi

ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEYİN

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına ilişkin çalışmaların devam ettiği bu günlerde öğrenci ve velilerini gelecek kaygısı taşıyor. Sınavın kalkmasına sevinen öğrenciler aynı zamanda nasıl bir sınava tabi tutulacaklarını bilememenin endişesi içerisinde merakla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelecek açıklamaları bekliyor. Bu yönde öğrencilerin tüm çalışmalarının lise ve üniversitede daha başarılı olmak adına yaptığını belirten Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, bu nedenle öğrencilerin yaptığı çalışmaların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini ifade ederek, öğrenci ve ailelerinin kaygı duymasına gerek olmadığını vurguladı.

Hangi sistem gelirse gelsin temel eğitimde çalışmanın şart olduğunu dile getiren Sacide Hürriyet Şimşek, öğrenci ve ailelerinin bu konuda kaygı duymaması gerektiğine değindi. Şimşek bu konuda şunları söyledi: “Bizler Yön Koleji olarak, eğitim öğretim sürecinde yine sistemli çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü ortaokul öğrenimi öğrencileri liseye ve aynı zamanda üniversiteye hazırlanmanın temellerini oluşturmaktadır. Sınav kaygısı olmadan, fakat sistemli çalışmaktan vazgeçmeden, düzenli çalışmak öğrencileri her zaman başarıya ulaştıracaktır. Bu bilinçle hedef, hangi lise programı olursa olsun orada da başarılı olmak ve üniversiteye hazırlık aşamasına sağlam temellerle adım atmak olmalıdır. İzlenmesi gereken en doğru yol bu olacaktır. Bu nedenle çalışmalarımız hiçbir zaman boşa gitmeyecektir.”

“Öğrenci yerleştirmenin kriterleri olacaktır”

Genç nüfusun yoğun olduğu Türkiye’de sınav yapılmasa bile okullara öğrenci yerleştirmenin belli kriterlerinin olacağına ifade eden Sacide Hürriyet Şimşek, hangi sistem gelirse gelsin öğrencilerin çalışmasına devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şimşek, “Yön Koleji olarak uygulanacak her sisteme hazırlıklı olmak adına başarıya ulaşmanın klasik yolunun düzenli ve sistemli çalışmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu bilinçle 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda akademik çalışmalarımıza ara vermeden devam ederken, öğrencilerimizin mutluluğunu da birinci plana alarak öz güvenli olmalarını sağlamak için spor ve sanat çalışmalarımızı da sürdürmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.