TEOG Matematikte “olasılık” sorusu ilk günün belirleyicisi! | Bilfen İlköğretim Kurumları Sınav Sorularını değerlendirdi

TEOG Matematikte “olasılık” sorusu ilk günün belirleyicisi! | Bilfen İlköğretim Kurumları Sınav Sorularını değerlendirdi
Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları 2014 – 2015 öğretim yılı 2.dönem TEOG sınavını değerlendirdi.

Türkçede paragraf sorularının eleyici nitelikte olduğunu belirten eğitimciler, sıralamayı belirleyecek olan dersin Matematik olduğunu ve “olasılık” sorusunun eleyici olarak sınava damga vurduğunu belirttiler. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde, ayet ve hadis ağırlıklı yorum sorularının da zorlayıcı olduğunun altını çizdiler.

Türkçede yine “anlam” yine “anlam”!

Bilfen İlköğretim Kurumları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs Demirdağ:

Türkçe sınavı kazanımların tamamını içeren ve beklenen düzeyde sorulardan oluşmuştur. Dil bilgisi soruları rahat çözülebilecek nitelikte ve oldukça netti.  Anlam bilgisi soruları içerisinde özellikle paragraf soruları öğrencileri zorladı. Anlam bilgisi sorularının soru kökleri ve seçeneklerdeki ifadelerin dikkatlice incelenmesi gereken çeldirici ifadeler içerdiği görüldü. Türkçe sınavında önceki yıllarda olduğu gibi muhakeme yapabilen öğrencilerin farkı ortaya çıkacaktır.

Sınavı Matematik belirleyecek!

Bilfen İlköğretim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin:

Soru dağılımlarında ön gördüğümüz gibi matematik ve geometri soruları eşit sayıdaydı.  Sınava genel olarak bakıldığında soruların kazanımlara uygun olduğu ve herhangi bir hata içermediği görüldü. Görseli yorumlama gücü iyi olan çocuklar öne çıkacaktır. Matematikte “olasılık” sorusu eleyici olacaktır. Soruların zorluk seviyesi sebebiyle pek çok öğrenci cevaplarını kontrol etme fırsatı bulamazken zaman yönetimini doğru yapabilen öğrenciler farklarını burada ortaya koyacaklar.

Ayet ve hadis ağırlıklı yorum soruları zorladı

Bilfen İlköğretim Kurumları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Numan Erdem:

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları beklentilerimiz doğrultusunda nitelikli ve kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştı. Zekât-Hac-Kurban ünitesinden 6, Hz. Muhammed’in Erdemli Davranışları ünitesinden 5, Kur’an’da Akıl ve Bilgi ünitesinden 3, İslâm Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar ünitesinden 5, Dinler ve Evrensel Öğütleri ünitesinden 1 soru soruldu. Sınav, ayet ve hadis sorularının ağırlıkta olduğu bir sınavdı ve yorum soruları olduğu için zorlayıcıydı. Ünitelerdeki konuları genel hatlarıyla öğrenen, bilgiyi doğru kullanmayı bilen öğrencilerin başarılı olabilecekleri bir sınavdı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.