TEOG nakil sonuçları açıklanıyor

TEOG nakil sonuçları açıklanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen TEOG nakil sonuçları bu akşam açıklanacak. Yerleştirme sonuçlarına göre uzak okullara giden öğrencilerin için yeni nakil sonuçları belli olacak.

Öğrenciler e-Okul üzerinden, TEOG nakil sonuçlarını öğrenebilecek. TEOG kapsamında evlerinden uzak okullara yerleştirilen 4 bin öğrenci, il ve ilçelerde kurulan komisyonlara başvuru yaparak ikametgahlarına yakın okullara nakil yaptırabilecek.

MEB geçen hafta cuma günü Kurban Bayramı arefesine denk geldiği ve eğitimciler öğleden sonra idari izinli sayıldığı için nakil sonuçlarını açıklamadı. Geçen hafta yapılan başvurular ile bu hafta çarşamba ve perşembe günleri yapılan başvuruların birleştirilerek 10 Ekim Cuma akşamı açıklayacağını duyurdu. Buna göre, 29 Eylül - 9 Ekim arasında yapılan nakil başvuruları bu akşam açıklanacak. Adaylar başvuru sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 8 Ekim'de İstanbul'da yaptığı açıklamalarda TEOG kapsamında evlerinden uzak okullara yerleştirilen 4 bin öğrenci olduğunu açıkladı. Bakan Avcı, "Bu öğrencilerimiz il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca bulundukları ilçede hangi okula devam etmek istiyorsa oraya nakil olabilecek" dedi.

Ayrıca MEB tarafından daha önce yayımlanan genelge ile tercih ettiği 3 ilçe dışında ikamet adreslerine uzak okullara sistem tarafından yerleştirilen veya bu sebeple açık liseye naklini alan öğrencilerin, adreslerine en yakın okullara nakil ve geçiş yapma imkanı sağladı. TEOG kapsamında uzak okullara yerleşen öğrencilerin nakilleri 17 Ekim'e kadar yapılacak. Bu durumdaki 4 bin öğrencinin il ve ilçelerde kurulan komisyonlara başvuru yapması gerekiyor.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.