TEOG sınavı ne zaman kaldırılacak

TEOG sınavı ne zaman kaldırılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG sınavının kaldırılacağını açıkladı. TEOG Sınavı ne zaman kaldırılıyor, 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında liseye geçiş sınavı olan TEOG yapılacak mı?
Erdoğan: Bu adımın hemen atılması mümkün

Erdoğan, TEOG’un kaldırılması konusunu dün Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüklerini söyledi: “Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün.

“Bu konuda Sayın Başbakan’la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır.”

TEOG sınavı 2017-2018 eğitim öğretim yılında kaldırılabilir mi ?

Erdoğan’ın açıklamalarına göre TEOG sınavının kaldırılmasının önünde büyük bir engel bulunmuyor. Bu nedenle TEOG’un kaldırılması için bu eğitim öğretim yılı sonunu beklemeye gerek kalmayabilir. Elbette plan ve programlar TEOG’a göre yapıldı, ne olup olmayacağını zaman gösterecek. Kesin bir yorum yapamamamızın ardından hükümetin değişken olan eğitim politikası yer alıyor.

TEOG’la birlikte 13 yılda 4 sınav sistemi değişti

Liselere giriş sınavları sürekli değişiyor. LGS, OKS, SBS’nin ardından TEOG'da sonlandırılma noktasına gelirken, sistemin sürekli değiştirilmesi eleştiril hale geliyor. TEOG’un kaldırılması durumunda Anadolu ve Fen liselerine nasıl öğrenci alımı yapılacağı konusu da merak edilenler arasında yer alıyor. Uzmanlara göre şişirilmiş ilköğretim notları liselere girişte bir takım sorunlara yer açabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.