TEOG Sınavı nedir?

TEOG Sınavı nedir?
TEOG ’un açılımı temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavıdır. Adından da anlaşıldığı gibi bu sınav ile ortaöğretimden liseye geçilmektedir.

TEOG Sınavı 

Bu da hayatınızın sönüm noktalarından bir tanesidir. Çünkü üniversite temelleri lise döneminde atılmaktadır. Eğer bir öğrenci güzel bir üniversite ve bölüm kazanmak istiyorsa lisede çok çalışmalıdır. Tabi ki liseye geçebilmek için içinse temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı yani TEOG dan güzel bir not almaları gerekmektedir. Yani üniversite hayalleri kuran bir insan öncelikle TEOG u sonra üniversite sınavını düşünmeleri gerekmektedir.

Teog sınavı başlıca insanın hayatını belirleyen sınavlardan bir tanesidir. Kesinlikle öğrenciler hayatlarının gidiş hattını bu sınavla belirlerler. Eğer bir insan bu sınavda başarılı olursa üniversite sınavını kazanma yolunda işlerin hemen hemen yarısını halletmiş olur. Kesinlikle öğrencilerin bu sınavın öneminin farkında olması lazımdır. Çünkü bu sınavda yapılan bir başarısızlık ilerde toparlamak için çok daha fazla çalışmak anlamına gelmektedir. Artık yeni sistemde ailelerde bu sınavlar hakkında bilinçlendirildiğinden dolayı çocuklarını da bu sınava daha iyi hazırlanmalarını amaçlayarak dershaneye gönderir. Büyük bir anlamda bu dershaneler öğrencilere başarı sağlamaz ama iyi bir şekilde kullanmayı bilen bir öğrenci için büyük faydaları vardır.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (Teog) Sınav Soruları 

Teog sınavını 20 matematik, 20 fen bilgisi, 20 İngilizce, 20 Türkçe, 20 din kültürü ve 20 de inkılap tarihi oluşturmaktadır. Öğrencilerin eğer yüksek puan almak istiyorlarsa bu derslerin hepsine aynı önemi vererek çalışmaları gerekmektedir. Çünkü bu sınavda bir sonraki girecekleri sınav olan ygslys gibi eşit ağırlık, sözel ve mf gibi bölümler yoktur. Her öğrencinin alacağı puan ders başına aynıdır. Buda demek oluyordur ki öğrenciler hepsine eşit oranda çalışmaları gerekmektedir. Eğer bu sınavda başarılı olurlarsa üniversiteyi kazanma sürecindeki yolun hemen hemen yarısını bitirmiş oldukları anlamına gelmektedir. Güzel bir lise demek güzel arkadaşlıklar ve güzel öğretmenler demektir. Eminiz herkesin de bu sınavda öğretmen ve arkadaş ortamının ne kadar büyük farklar yarattığının farkındadır.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (Teog) Nasıl Çalışılmalıdır? 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (Teog) çalışan öğrenciler için herkes tarafından verilen tavsiyeler şunlardır. Çok ders çalışmak yerine düzenli ders çalışmak bu sınavda öğrencileri daha başarılı kılmıştır. Eğer iki günde bir 4 saat çalışıyorsanız bunu her gün iki saate bölerseniz emin olun daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz. Çünkü istikrarlı adımlar hep insanları zafere götürmektedir. Ve bu yoldaki en büyük istikrarda düzenli ders çalışmaktır. Eğer düzenli ders çalışıp okulda ve gidiyorsanız dershanede dersleri düzgün bir şekilde dinlerseniz o sınavı kazanmamak için önünüzde hiç bir engel kalmamış demektir. Uzun lafın kısası üniversite hayali kuran bir insan önce TEOG sınavını düşünmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.