TEOG Sınavına itiraz nasıl yapılır?

TEOG Sınavına itiraz nasıl yapılır?
TEOG sonuçları dün açıklandı. Binlerce veli açıklanan sonuçlar karşısında şaşkına döndü

Sonuçlara itiraz etmek isteyen veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu itiraz adresi olan siteye http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx ulaşamadı. Bakanlığın itiraz için tanımış olduğu 5 günlük sürenin az olması velilerin tepkisine neden olurken, binlerce veli gazetemizi arayarak siteye ulaşamadıklarını sürenin de azaldığını belirttiler. Bakanlık yetkilileri ise siteye erişim konusunda açıklama yapmaktan kaçındılar. Öte yandan açıklanan sonuçlarla ilgili hiçbir verinin paylaşılmaması akıllara soru işaretlerini getirdi.

ORTAK SINAV İTİRAZLARI
1.Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar, sonuçların eokul.meb.gov.tr internet adresinden açıklandıktan itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde alınacaktır.
2.İtirazda bulunabilmek için MEB Kurumsal Tahsilat Programı veya interaktif bankacılık aracılığıyla, 20 TL(KDV Dahil) itiraz ücretini T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine yatırdıktan sonra, öğrencinin T.C kimlik numarası ve nüfus cüzdanının seri numarası ile birlikte http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx itiraz modülü üzerinden yapılabilecektir.
3.Dilekçe, MEBİM “Alo 147”, BİMER ve MEB Bilgi Edinme sayfaları üzerinden yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
4.İtiraz süresi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.