TEOG sınavında yer alacak açık uçlu soru örnekleri

TEOG sınavında yer alacak açık uçlu soru örnekleri
Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 eğitim öğretim yılında TEOG sınavında sorulacak açık uçlu soru örneklerini yayımladı. Açık uçlu sorular ilk defa Türkçe, matematik ve fen bilimleri sınavlarında yer alacak. Toplam 6 tane olacak.

Bakanlık 29-30 Kasım 2017’de yapılacak 8’inci sınıf birinci dönem merkezi ortak sınavlardaki açık uçlu soruların dağılımı ve soru örnekleri de belirledi. Buna göre Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine ait sınavların her birinde yer alan 20 sorunun 2’şer tanesi açık uçlu sorulardan oluşacak. İkinci dönem ise tüm derslerden açık uçlu soru sorma planlaması yapılıyor.

Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), 29-30 Kasım 2017'de yapılacak 8. sınıf 1. dönem merkezi ortak sınavlardaki açık uçlu soruların dağılımı ve soru örnekleri belirlendi. İlk etapta Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine ait sınavların her birinde yer alan 20 sorunun 2'şer tanesi açık uçlu sorulardan oluşacak.
 
İkinci dönem sınavlarda ise tüm derslerden açık uçlu soru sorma planını yapan Bakanlık, soru örneklerini de "odsgm.meb.gov.tr" internet adresinden bugün yayınlayacak.

TEOG açık uçlu soru örnekleri

Örnek Soru 1
 
Kazanım : Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır.

Soru : Her çocuğun mutlaka olumlu yönleri vardır. Bu yönler, anne baba tarafından altı çizildiğinde artma eğilimi gösterir. Bu da çocuğun kişilik gelişimini olumlu etkiler. Bu metinde geçen “altı çizildiğinde” sözcük öbeğinin metne kattığı anlamı yazınız.

Cevap: ….
 
TÜRKÇE DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ
MATEMATİK DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ
FEN BİLİMLERİ DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ
İNGİLİZCE DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.