TEOG tatili var mı? 29 Nisan Cuma okullar tatil mi?

TEOG tatili var mı? 29 Nisan Cuma okullar tatil mi?
TEOG sınavlarının 27-28 Nisan'a denk gelmesi Cuma gününün tatil olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre 29 Nisan Cuma okullar tatil olmayacak. Öğrenciler ise bu açıklama ile hayal kırıklığı yaşadı.

TEOG sınavı geldi çattı. Öğrencileri büyük bir heyecan sardı. 27-28 Nisan günleri TEOG sınavı yapılacak. Peki 29 Nisan Cuma okullar tatil mi? Milli Eğitim bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönem 25-26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilip bu sınavın mazeret sınavı da 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapıldı. Öğrenciler ve velileri tarafından merakla beklenen 2. dönem TEOG sınavının ne zaman yapılacağı açıklandı...
Öğrenciler 2. dönem TEOG sınavına 27 - 28 Nisan 2016'da girecek. Bu sınavın mazeret sınavı da 14-15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr adresinde şöyle aktarılıyor:

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

MEB'den 'TEOG' açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, merkezi ortak sınav kitapçığının sızdırıldığıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, çeşitli basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada merkezî ortak sınav kitapçığının sızdırıldığı ile ilgili haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görüldüğünü belirtilerek, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi ilgilendiren her haberi hassasiyetle takip eder, kamuoyunda rahatsızlık yaratan, veli, öğrenci ve öğretmenlerimizi endişe ve kaygıya sevk edecek haberlere ilişkin inceleme ve araştırma yapar. Bakanlığımız söz konusu iddialarla ilgili olarak da iddianın dile getirildiği ilk andan itibaren konunun önemine binaen ivedi bir şekilde etraflıca incelenmesi için Rehberlik ve Denetim Başkanlığına inceleme/soruşturma talimatı vermiştir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan inceleme soruşturma neticesinde; ilk etapta sosyal medya aracılığı ile ortaya çıkan, daha sonrasında yazılı ve görsel basına da konu olan ‘sınav kitapçığı kapak görüntüsü’; internet ve sosyal medya dünyasında ’trolleme’ denen dezenformasyona dayalı bir algı çalışmasının ürünüdür. Bu ’sınav kitapçığı kapak görüntüsü’ önceki sınavlarımız sonrası yayımlanan ’basın nüshası’nın üzerinde oynanmış biçimidir. Sözü edilen ’kapak formatı’ gerçekleştireceğimiz ’Merkezî Ortak Sınav’da kullanılacak kitapçık kapaklarıyla yazı karakteri, şablon ve mizanpaj yönünden bütünüyle farklıdır. Sınav güvenliğine dair herhangi bir prosedür ihlali ve sızma söz konusu olmayıp iddiaların tamamen uydurma ve asılsız olduğu tespit edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, başta öğrencilerimiz olmak üzere kamuoyunun sosyal medya üzerinden kasıtlı ve sorumsuzca yayılan bu tür yalan haberlere itibar etmemesini saygıyla duyurur."

Kaynak:Akşam

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.