TEOG Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2014 Tıkla ! E-Kılavuz

TEOG Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2014 Tıkla ! E-Kılavuz
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandı. 2014 TEOG Tercih ve Yerleştirme kılavuzuna erişmek için tıklayınız, TEOG tercih kılavuzu,teog yerleştirme kılavuzu, TEOG sıkça sorulan sorular hakkında detaylı bilg

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandı. 2014 TEOG Tercih ve Yerleştirme kılavuzuna erişmek için tıklayınız, TEOG tercih kılavuzu,teog yerleştirme kılavuzu, TEOG sıkça sorulan sorular hakkında detaylı bilgi haberimiz içeriğinde yer almaktadır.

TEOG 2014 tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre ilan edilecek sınav sonuçları ve yerleştirme işlemleri için tercih alımları, tercihlere dair kontenjan tablolarının ilanı, yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt bilgilerini içeren tablo aşağıdadır.

Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

04 Temmuz 2014

Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

31 Temmuz-08 Ağustos 2014

 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

22 Ağustos 2014

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı

15 Eylül 2014

8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı

07 Temmuz 2014


Nerede Tercih Yaparım

Tercih işlemleri öğrenciler tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek yada alternatif olarak öğrencinin mezun olacağı okuldan ya da herhangi bir ortaokuldan tercih işlemleri yapılabilecek.

Tercih Taban Puanı

TEOG sisteminde öğrencilerin tercih yapma konusunda herhangi bir taban puan sınırlaması yoktur. Her öğrenci tercih listelerini puanına bakılmaksızın hazırlayabilir.

Yılsonu Başarı Puanı Nedir

Tüm derslerin ağırlıklı olarak yılsonu puanları, o dersin haftalık ders saati ile çarpımının, haftalık toplam ders saatleri toplamına bölümünden elde eden puanı ifade eder. Bu puan öğrencinin e-Okul sayfasında bulunmaktadır ayrıca hesaplamaya gerek yoktur.

Ortak Sınav Puanı

Sınav sonucu elde edilmiş derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır ve elde edilen sonucun derslerin ağırlık katsayılar toplamına bölünmesi ile birlikte ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Puanlar 700 tam puan üzerinden hesaplanır.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış kılavuza ve merak edilenlerin daha fazlasına ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız !

Yorum, soru ve isteklerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

2014 TEOG E- Kılavuzu Tıkla !

TEOG Yerleştirme Kılavuzu Tıkla !

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.