TEOG tercihine yerleşemeyen 84 bin öğrenci açık liseye!

TEOG tercihine yerleşemeyen 84 bin öğrenci açık liseye!
TEOG yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yaptığı halde yerleşemeyen 84 bin 336 aday açık liseye yerleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirildi. Bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.
 
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı temel eğitimden orta öğretim kurumlarına geçiş kapsamında 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve merkezi ortak sınavlarına giren öğrencilerden 14-24 Temmuz tarihlerinde bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmek üzere tercih alınmıştı.
 
Bu sonuçlara göre 1.192.660 öğrenciden 1.019.577 kişi tercih yapmış, 173.083 öğrenci de tercih yapmamıştı.
 
Tercih yapan öğrencilerden 935.241’i tercihlerinden birine yerleşti. Bu durumda tercih yapan öğrencilerin % 91,73’ü tercihlerinden birine yerleşmiş oldu.
 
Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirildi. Açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.
 
Öğrenciler 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.