TEOG Tercihleri Nasıl Olacak (2014 MEB TEOG Tercih Kılavuzu - 2014 Liselerin Taban ve Tavan Puanları)

TEOG Tercihleri Nasıl Olacak (2014 MEB TEOG Tercih Kılavuzu - 2014 Liselerin Taban ve Tavan Puanları)
TEOG Tercihleri Nasıl Olacak (2014 MEB TEOG Tercih Kılavuzu - 2014 Liselerin Taban ve Tavan Puanları) TEOG Sınavına Durdurma Kararı ! Teog Sınav Puanları, TEOG Sınav Sonuçları Belli Oldu! TEOG Tercih Tarihleri - 2014 TEOG Tercih Robotu (2014 TEOG Puan Hes

TEOG Tercihleri Nasıl Olacak (2014 MEB TEOG Tercih Kılavuzu - 2014 Liselerin Taban ve Tavan Puanları) TEOG Sınavına Durdurma Kararı ! Teog Sınav Puanları, TEOG Sınav Sonuçları Belli Oldu! TEOG Tercih Tarihleri - 2014 TEOG Tercih Robotu (2014 TEOG Puan Hesaplama İşlemi)2014 Anadolu lise taban puanları. TEOG Tercih Tarihleri (2014 TEOG Puan Hesaplama İşlemi) TEOG 2014 sınav sonuçları açıklandı. TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG tercih robotu. TEOG lise kontenjanları belli oldu mu? Tüm ayrıntılar sitemizde TEOG Tercihleri nasıl yapılacak? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin yerleştirme dönemi bu yıl ilk kez yapılıyor. Adaylar öncelikle okul adlarından oluşan 15 tercihli A grubu listesini, burada bir liseye yerleşemeyenler için okul türlerini içeren 6 tercihli B grubu listesini dolduracak. Hiçbir yere yerleşemeyen adayları ise Bakanlık en yakın yerde boş kontenjanı olan okula yerleştirecek. TEOG Tercih Tarihleri - 2014 TEOG Tercih Robotu (2014 TEOG Puan Hesaplama İşlemi), TEOG sınav İptal Mi Edildi? TEOG sınavları Ne Zaman Yapılacak? TEOG Puanları Yeniden Mi Hesaplanacak? Detaylar Haberimizde...

4 soru hatalı olduğu için TEOG sonuçları üst mahkeme kararıyla açıklanacak.

Milli eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında bazı soruların hatalı ve iptal edilmesi gerektiğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak, Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açılmıştır. Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizce Testi A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7'nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir. İlgili mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" ifadesi kullanıldı.


TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLA

Teog Tercih Tarihleri

Öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos’ta duyurulacak ve kesin kayıt yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara, ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.
Teog Yerleştirme Kılavuzu

Kılavuza göre, tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz'da, 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da ilan edilecek. Tercihler, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos yapılacak. 15 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.

Anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre öğrenci alan özel okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP'ine göre okul türlerine yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.