TEOG Tercihleri Nasıl Yapılacak Önemli Noktalar

TEOG Tercihleri Nasıl Yapılacak Önemli Noktalar
TEOG Tercihlerini Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor

TEOG tercihi yapacak öğrenciler bunun için TEOG tercih kılavuzunu dikkatlice okumalıdır. Sınav puanlarının açıklanması ile birlikte veliler ve öğrenciler heyecanla tercih zamanını beklemeye başladı.

Sınavla ilgili kılavuz 4 Temmuz’da yayınlanacak. Tercihler ise 31 -8 Ağustos arasında. Bu zamanda okul puanlarının da açıklanmamış olması velilerin aklında soru işaretlerine sebep oldu. Bu konuda Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil Şu şekilde bir açıklama yaptı: “Geçmiş yıllarda öğrencinin puanı, yüzdelik dilimi ve Türkiye geneli başarı sırasına göre tercih listesi oluşturulurken bu yıl öğrencinin yetenek ve isteklerine uygun olan okulları seçmeleri ve en istediği okuldan aşağıya doğru bir sıralama yapmaları önem taşıyor.”

Öğrencilerin puanları 7 Temmuz’da, okul kontenjanları da 4 Temmuz’da açıklanacak. Bu bilgiler doğrultusunda incelemelerin yapan öğrenci ve veliler 31 Temmuz gününden itibaren tercihlerin yapmaya başlayacak. Okullar tercih edilirken hem okulların niteliği hem de başarı ve sosyal faaliyetlerine dikkat edilmeli ayrıca ulaşım da göz önünde bulundurulmalıdır. Öğrenciler istedikleri 15 okulu öncelik sırasına göre A listesine yerleştirecek. Çünkü bu yıl yapılan değişiklik ile TEOG tercihlerinin tek seferde iki tercih formu şeklinde yapılması bekleniyor. Bu durumda A listesine yerleşemeyen bir öğrenci ek tercih yapmadan B listesindeki okullardan birine yerleştirilecek.

Tercihler 31 Temmuz günü e-okul üzerinden başlayacak. Burada adaylara 3 seçenek sunulacak. Bu seçenekler sırasıyla “yetenekle bir okula yerleştim”, “özel okula kayıtlıyım” ve “tercih yapmak istiyorum” şeklinde gerçekleşecek. Yetenek sınavı ile sanat lisesine yerleşen öğrenciler 1′i, özel okula kayıtlı olanlar 2′yi, tercihte bulunmak isteyenler ise 3′ü tıklayacak. 1′i seçen öğrenciler tercih listesine isteğinde bulunmamış olacak. Fakat özel okula kayıtlı öğrencilerin durumu daha farklı. Eğer öğrenci özel okula kayıtlı olduğu halde tercih yapıp şansını denemek istiyorsa 3′ü seçecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.