TEOG YEP sonuçları 2016 yüzdelik dilimler MEB e-okul'da açıklandı

TEOG YEP sonuçları 2016 yüzdelik dilimler MEB e-okul'da açıklandı
TEOG Yerleştirme Puanları 2016 Yep sonuçları e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr'de erişime açılıyor. TEOG YEP sonuçları 2016 yüzdelik dilimlerle birlikte EgitimSistem.Com'da.

TEOG YEP sonuçları açıklanıyor. YEP sonuçları bugün e-okul.meb.gov.tr'den ve meb.gov.tr'den açıklanıyor. YEP sonuçlarıyla birlikte yüzdelik dilimler 2016 listesi de açıklanıyor Yep sonuçları ve yüzdelik dilimler 2016 ile aynı anda egitimsistem.com'da olacak.

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ 2016 

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Kılavuzdaki detaylara göre 29 Haziran çarşamba yani yarın Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanıyor.

TEOG LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.