Teog Yüzdelik Dilimi Nedir? Tercihleri Nasıl Etkiler?

Teog Yüzdelik Dilimi Nedir? Tercihleri Nasıl Etkiler?
Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye’de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir.

Örneğin Türkiye genelinde % 8 giren bir öğrenci 1 300 000 (Teog sınavına giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104 000. olmuştur.

Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır. Yalnız yüzdelik dilimlerde değişebilir. Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.

Tercih yaparken hangi yüzdeyi kullanarak tercih yapacağız?
MEB açıklamış olduğu kontenjanlarla birlikte bir yüzde verdi yalnız bu yüzdelerin Türkiye geneli mi il geneli mi olduğunu açıklamadı.Türkiye geneli yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklı olacaktır.
İl geneli yüzdelik dilimde özellikle küçük iller için iyi fikir verebilir. Örneğin il yüzdesi %1 olan öğrenci eğer ilde teog sınavına giren öğrenci sayısını aşağı yukarı tahmin ederek bir tercih yapabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.