TEOG yüzdelik dilimler 2016

TEOG yüzdelik dilimler 2016
TEOG sınavına giren binlerce öğrenciyi şimdi de tercih yapma heyecanı sardı. 2016 yılı TEOG sınav tercihleri MEB tarafından tercih kontenjan listeleri yayımlandıktan sonra yapılacak.

Lise yerleştirme tercih kılavuzunu inceleyerek tercih yapacak olan öğrencilerin okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatmaları gerekiyor. Girilen yüzdelik dilimine göre yapılacak okul tercihleri, 2016 yılında hangi okulda öğrenime devam edileceğini belirleyecek.

Tercih Kontenjan Listeleri İle Nasıl Tercih Yapılır?

Tercih kontenjan listelerinde, alınan yüzdelik dilimdeki okulları belirleyerek işe başlanmalıdır. Öğrencinin, girdiği yüzdelik dilimine göre yerleştirilebileceği okulları tercihlerinde ilk sıralara yazması durumunda şansı artacak, ilk tercihlerinden birine mutlaka girecektir. Okulların kontenjan durumlarını ve yüzde dilimlerini dikkate alarak tercih yapılması öğrencinin lise eğitimini tercihleri arasındaki bir okulda yapmasını sağlayacaktır. Uzmanların da özellikle vurguladığı konu, tercih yaparken alınan puanın değil, girilen yüzdelik diliminin dikkate alınması yönündedir. Bu nedenle tercih kontenjan listeleri dikkatle incelenmeli, yüzdelik dilimine göre en çok girmek istenen okullar ilk sıralara yazılmalıdır.

2016 TEOG tercih kılavuzu yayımlandı. Böylece 2016 TEOG tercih takvimi de yayımlanmış oldu. 2016 TEOG tercih takvimine göre TEOG kontenjan listeleri 29 Haziran 2016 tarihinde yayımlanacak. 8.Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları yine 29 Haziran 2016 açıklanacak. Yani öğrenciler 2016 tercih puanlarını 29 Haziran 2016 tarihinde öğrenecekler.

2016 Yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak?
2016 TEOG yerleştirme takvimine göre 15-25 Temmuz 2016 ( Saat 17:00 ) tarihleri arasında yerleştirme tercihleri alınacak.

2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
2016 TEOG yerleştirme sonuçları 8 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak.

2016 TEOG boş kontejanlar ne zaman ilan edilecek?
TEOG boş kontejan sayıları 8 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak.

2016 TEOG yüzdelik dilimler ne zaman açıklanacak?

29 Haziran 2016 tarihinde öğrencilerin YEP puanı ve yüzdelik dilim sırası açıklanacak. Aynı tarihte MEB okulları ve 2017 TEOG yüzdelik dilimleri açıklamış olacak.

Tercih kontenjan listeleri için okul türleri

TEOG sınavına giren öğrencilerin, girilen yüzdelik dilimine göre yerleşebilecekleri okulları gösteren tercih kontenjan listeleri, birçok okul türünü içermektedir. Bunlar:

  • Fen Liseleri,
  • Anadolu Liseleri,
  • Sosyal Bilimler Liseleri,
  • Anadolu İmam Hatip Liseleri,
  • Çok Programlı Anadolu Liseleri,
  • Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri,
  • Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri,
  • Açık Öğretim Liseleri,
  • Özel Okullardır.

Tercihler e-okul web sayfasından yapılacak ve okul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Öğrencilerin tercihlerine göre yerleştirme işlemi yapılacak ve yerleştirmeler bittiğinde yedek kontenjanlar açıklanacaktır. Özel okullar Haziran-Temmuz ayları arasında kayıt yapacak olup, diğer okulların tercih ekranı özel okul öğrencilerine açılmayacaktır. Okul değiştirmek isteyen öğrencilerin nakil işlemleri, diğer nakil işlemleri döneminde yapılabilecektir. E-okul sayfasından yapılacak olan tercihlerde öğrenci bilgilerinin tam ve doğru girilmesinden ve zamanında tercihlerin tamamlanmasından veliler sorumludur. Tercih kontenjan listeleri veliler ve öğrenciler tarafından dikkatle incelenmelidir.

2016-2017 Tercih Kontenjan Listeleri İle Tercih Yapma Şartları Nelerdir?

  • Yeni öğretim döneminde 8. Sınıfı bitirmiş olmak,
  • Tercih sıralamasına konulacak okulun kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
  • Yerleştirmeye esas puan YEP’e sahip olmak,

Bu üç şartı yerine getiren öğrenciler, tercih kontenjan listeleri ile tercihlerini yapabilecekler ve e-okul sistemine girecekler. 2016 TEOG tercihlerinde öğrencilerin 25 tercih hakkı olup, isterlerse tamamını doldurmak zorunda kalmayacaklardır. E-okula tercihlerini giremeyen öğrenciler için okul müdürlükleri ‘Yerleştirme işlemi Tercih Ön Çalışma Formu’ doldurarak öğrenci ve veli adına tercih yapabileceklerdir. TEOG yerleştirme sonuçları e-okul sayfasında açıklanacaktır. Özel okullarda yüzde 100 burslu okuyacak öğrenciler yüzde 5’lik dilimden seçilecektir. Başarılı öğrenciler yüzde 100 burs imkânından faydalanmaya devam edeceklerdir. Yurt dışından TEOG sınavına giren öğrenciler de yine e-okul üzerinden tercihlerini yapabilecek ve okul müdürlüklerine onaylatacaklardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum