Teravih Namazının Camilerde kılınmasının ne gibi faydaları olabilir

Teravih Namazının Camilerde kılınmasının ne gibi faydaları olabilir
Teravih Namazının Camilerde kılınmasının ne gibi faydaları olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ramazan ayında, oruç tutmak farzdır. Sahur, iftar oruca dair olan kavramlardır. Sahur, oruca hazırlık, imsak orucun başlangıcı, iftar orucun sonu anlamına gelir. Bu ayda bir de namazla ilgili durumlar vardır. Yatsı namazı ile beraber teravih namazı kılınır. Teravih, Ramazan’a özel bir namazdır.

Teravih namazı kılmak sünnettir, ferdi olarak da kılınır. Tavsiye edilen ve faziletli olan cemaatle kılınmasıdır. Teravih namazının cemaatle kılınması, Ramazan bereketini yaşamak için mükemmeldir. Birlik, beraberlik, huzur, barış havasını teneffüs etmek için teravih namazının cemaatle camide kılınması gerekir. Teravih namazının cemaatle ihya edilmesi çok sevaptır.

Mahalle sakinleri, genellikle teravih namazından yarım saat kadar önce gelirlerdi camiye ve tatlı bir sohbet başlardı aralarında. Hani bir söz vardır: “Üzüntüler paylaşıldıkça azalır, sevinçler de paylaşıldıkça çoğalır.” Bu söz, teravih namazı için bir araya gelen bu insanlar arasında gerçekleşiyordu. Bazen düşünüyorum da asırlar boyunca manevi değerlerimizin, birlik ve beraberliğimizin bugünlere ulaşmasında cemaatle kılınan bu namazların ne kadar da büyük etkisi var. Nasıl olmasın ki! Gerek ramazan ayında kılınan teravih namazları gerekse günlük olarak kılınan beş vakit namaz, cuma ve bayram namazları sayesinde bir araya gelen toplum fertlerimiz, sadece bedenen mi birbirlerine omuz yaslıyorlar.

1457
814
162
103
108
188
132
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.