Tercih bursu nedir

Tercih bursu nedir
Bazı vakıf üniversitelerinde yerleştikleri program öncesindeki bütün tercihlerini Üniversitesi’nin önlisans ve lisans programları arasından yapan adaylara tercih bursu verilmektedir.

Tercih bursunu sizler için bir örnekle açıklayalım.

İlk örneğimiz Üsküdar Üniversitesi;

ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, Üniversitemiz bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere % 25, İkinci tercihinden yerleşenlere % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere % 10 indirim uygulanır.

İkinci örneğimiz Kapadokya Üniversitesi;

İlk sırada Kapadokya Üniversitesinin burssuz örgün öğretim programlarından birini tercih eden öğrencilere %15 tercih bursu verilmektedir. 

Özel ve Vakıf Üniversiteleri ücretleri için tıklayınız

Üçüncü örneğimiz ise Medipol Üniversitesi olsun;

Artı % 25 Tercih Bursu

Yerleştikleri program öncesindeki bütün tercihlerini İstanbul Medipol Üniversitesi’nin önlisans ve lisans programları arasından yapan adaylara, aşağıdaki şekilde tercih bursu uygulanacaktır.

  • Sadece Tam Burslu ve %50 Burslu kontenjanı olan programların, %50 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim,
  • Tam Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanı olan programların, %25 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim,
  • Ücretli kontenjanı bulunan Tıp Fakültesi ile Hukuk Fakültesinde  ücretli kontenjana yerleşenlere öğrenim ücretinden %50 indirim ve %25 Burslu kontenjanına yerleşenlere kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır.

70
511
50
159
38
18
418
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.