Terzi kendi söküğünü dikemez atasözünün anlamı

Terzi kendi söküğünü dikemez atasözünün anlamı
Terzi kendi söküğünü dikemez, bir kimse uzmanlığını kullanarak başkalarına yararlı olur ama bu uzmanlığı kendi yararına kullanmaya fırsat bulamaz.

Terzi kendi söküğünü (dikişini) dikemez, Her kişi, mesleği ve uzmanı olduğu alanda başkalarına yardımcı olur, iş yapar ve geçimini temin eder. Ancak kendisinin veya yakınlarının aynı yönde bir ihtiyaçları olduğunda pek faydalı olamaz. Zira ücret karşılığı yapılan işe öncelik verilir. Kendi işimizde ise "Ne zaman yapsak, olur" düşüncesini taşırız. Ayrıca bazı meslekler vardır ki o mesleğin sahibi başka bir meslektaşına ihtiyaç duyar. Berberlik, terzilik gibi. Meslekler-deki bu durum insanların toplum hayatı için de geçerlidir. Bazı iyi insanlar başkalarına yardımcı olmak ve iyilik yapmaktan, kendi acil işlerini bile aksatırlar.

Başkalarının işi için kendi işini aksatan kişiler hakkında söylenir.

Terzi kendi söküğünü dikemez atasözünün anlamı:

Bir kimse yeteneğini ve meslek haline getirdiği uzmanlığını kullanarak başkalarına yararlı olur da bu uzmanlığını kendi yararına kullanmaya fırsat bulamaz. İnsanlar başkalarına yaptıkları hizmetleri kendilerine gelince savsaklarlar.

Etiketler :
26
212
5
5
6
3
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.