Teslis hakkında neler biliyorsunuz

Teslis hakkında neler biliyorsunuz
Teslis hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görüldüğü gibi Hristiyanlığın inanç esasları Tanrı (Baba), Hz. İsa (a.s.) (Oğul) ve Kutsal Ruh gibi üç madde etrafında kümelenir.(32) Bundan dolayı Hristiyan inanç esasları, Hristiyanlığa özgü “teslis” (üçleme) olarak bilinir. 325 tarihli İznik Konsülü’nde Baba’nın ve Oğul’un, 381 yılında İstanbul Konsül’ünde ise Kutsal Ruh’un Tanrılığı karara bağlanmıştır. Böylece Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’tan oluşan teslis inancı ortaya çıkmıştır.

Hristiyanlıkta Baba, Tanrı olarak nitelendirilir. O, ezeli ve ebedidir. En mükemmel varlıktır. Onun her şeye gücü yeter. Evreni ve bütün varlıkları o yaratmıştır. Oğul, Hz. İsa’dır (a.s.). Tanrı, Hz. İsa’da (a.s.) bedenleşmiş ve onun görüntüsüne bürünmüştür. Dolayısıyla Hz. İsa (a.s.), Tanrı’dan bir parçadır. Tanrı, buyruklarını ve yardımını insanlara Hz. İsa (a.s.) ile bildirmiştir. Kutsal Ruh ise Baba ve Oğul ile aynı özdendir. O, Tanrı’nın buyruklarını, yasaklarını ve öğütlerini kiliseye iletir. Hristiyanları iyiye, doğruya ve güzele yönlendirir. Kötülüklerden korur. Hristiyan inancına göre Baba, Oğul ve Kutsal Ruh, tek varlık olan Tanrı’da birleşir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.