Tevbe suresi, 103. ayette, zekâtın hangi özelliğini vurgulamaktadır

Tevbe suresi, 103. ayette, zekâtın hangi özelliğini vurgulamaktadır
Tevbe suresi, 103. ayette, zekâtın hangi özelliğini vurgulamaktadır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Onları arındırmak ve temize çıkarmak üzere mallarından sadaka al! Bir de onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah her şeyi çok iyi işitmekte ve bilmektedir.” (Tevbe suresi, 103. ayet.)
Yukarıdaki ayet, zekâtın hangi özelliğini vurgulamaktadır?

Ödev cevabı kısaca : Ayette, zekâtın temizlik ve arınma özelliğini vurgulamaktadır. Ayet, insanların mallarından alınan zekâtın, onları maddi olarak temizlediği ve ahlaki olarak arındırdığına işaret etmektedir. Zekâtın bir yönü, zenginlerin varlıklarını paylaşarak fakirleri desteklemesi ve toplumsal adaleti sağlamasıdır. Diğer yandan, zekât verenlerin de bu eylemle özgürleştiği, cimrilikten ve mala olan aşırı bağlılıktan arındığına dikkat çekilir. Ayrıca, ayette dua edilmesinin, hem verenlerin hem de alanların huzur bulmasına katkıda bulunduğu vurgulanır. Zekâtın böylece hem toplumsal hem de kişisel düzeyde olumlu etkilere sahip olduğu anlatılmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.