Tevekkül ne anlama gelmektedir, İslam’ın tevekkül anlayışını örneklerle anlatınız

Tevekkül ne anlama gelmektedir, İslam’ın tevekkül anlayışını örneklerle anlatınız
Tevekkül ne anlama gelmektedir, İslam’ın tevekkül anlayışını örneklerle anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tevekkül ne anlama gelmektedir, İslam’ın tevekkül anlayışını örneklerle anlatınız

Ödev cevabı kısaca : Tevekkül, Müslümanların kadere olan inançlarının tabii bir sonucudur. Tevekkül eden kimse Allah'a kayıtsız şartsız teslim olmuş, kaderine razı bir kimsedir. Fakat kadere inanmak da tevekkül etmek de tembellik, gerilik ve miskinlik demek olmadığı gibi, çalışma ve ilerlemeye mâni de değildir.

Tevekkül, İslam inancına göre Allah'a güvenme, O'na teslim olma ve Allah'ın iradesini kabul etme anlamına gelir. Müslümanlar, zorluklarla karşılaştıklarında dualarla, çaba ve planlamayla birlikte Allah'a tevekkül ederler. Bu, güçlü bir inanç ve teslimiyet ifadesidir.

248
19
45
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.